Zomerhofkwartier (ZOHO) Rotterdam

Het Zomerhofkwartier is een voormalig bedrijventerrein uit de jaren 50 aan de rand van het Centrum, grenzend aan de vooroorlogse bebouwing van Rotterdam Noord. De planontwikkeling bestaat uit ca. 565 wooneenheden en 15.300 m2 commercieel vastgoed. Het complex heeft een bouwhoogte variërend van één bouwlaag tot 16 bouwlagen. Parkeergarages worden op maaiveld niveau gerealiseerd. Alle appartementen en commerciële ruimten worden aan en op het dek boven de parkeergarage gesitueerd.

Het project bestaat uit sociale huurwoningen en koopwoningen dat door verschillende architecten uitgewerkt wordt.

–                      Orange architects: ontwerpt de eerste grootschalige herontwikkeling; de transformatie van het Blauw-Witte Gebouw tot Mobiliteits-hub en het Co-living Hotel

–                      MoederscheimMoonen architects: zet de ervaring met hergebruik op het Wijnhaveneiland in om de Vijverhofstraat 47 te behouden. Kavel 2.1.

–                      Studio Nauta: ontwerpt de eerste kleinschalige ontwikkelingen voor collectieven aan de Schoterbosstraat. Kavel 4.1.

–                      MORE architecture: heeft de vrije casco’s in de Almondestraat ontworpen en gaat kopers begeleiden om het eigen casco in te richten. Kavel 6.0.

Belangrijke voorwaarde in de ontwikkeling is dat er een divers woningaanbod komt. Er komt een mix van sociale huurwoningen (ongeveer 30 procent), huur- en koopwoningen in het middensegment (ongeveer 35 procent) en het duurdere segment (ongeveer 35 procent). Daarnaast komen er collectieve voorzieningen voor bewoners en mensen uit de omgeving, zoals een huiskamer met kleine horeca, deelauto’s en -fietsen (mobiliteitshub) en een overdekt sportveld.

 

beelden VERO visual

ArchitectOrange architects, MoederscheimMoonen architects, Studio Nauta, MORE architectureRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheidOpleveringn.n.b.Functiewonen, werkenOppervlakte67.000 m2 b.v.o. – 565 wooneenheden en 15.300 m2 commercieel vastgoed

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op