Werkplaats BAT en Buitensport te Tilburg

Aan de Ceramstraat in Tilburg is een nieuw bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd voor het BAT en Buitensport van de gemeente Tilburg. In de Werkplaats vindt onderhoud en herstel plaats van het bedrijfsmaterieel van BAT, zoals zware vuilniswagens en stalen containers. Daarnaast vinden voor Buitensport stalling, onderhoud en herstel van het sportmaterieel plaats in het gebouw.

Het nieuwe gebouw is duurzaam en circulair gebouwd. Het dak is voorzien van sedum en liggen er 600 zonnepanelen op voor de energievoorziening. De werkplaats wordt aardgasvrij verwarmd en gekoeld door middel van een warmtepompinstallatie. Voor de warmte- en koudeopwekking is in de patio grenzend aan de techniekruimte een lucht-warmtepomp opgesteld. Deze warmtepomp betrekt zijn warmte uit de buitenlucht. Afgifte gebeurd via vloerverwarming en de luchtbehandeling. Voor de piekvraag is er een elektrische CV-ketel beschikbaar. Ten behoeve van de warmwatertapinstallatie in de kleedruimte en in de pantry zijn elektrische boilers geplaats. Voor de ventilatie van de werkplaatsen en van de kantoren met de gemeenschappelijke ruimten zijn diverse ventilatiesystemen aangebracht bestaande uit een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning met een kanalensysteem en roosters. In de hele nieuwbouw is uitgegaan van armaturen op basis van LED.

ArchitectArchistadRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheidOpleveringnovember 2020FunctiewerkplaatsOppervlakte2.930 m2

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op