Yuverta college Dordrecht

In Dordrecht wordt een onderwijsgebouw gerealiseerd dat onderdak moet gaan bieden voor ca. 720 VMBO leerlingen. Het betreft een praktijkschool met veel aandacht voor praktijkonderwijs in kook-/bloem-/BiNaSk-lokalen. Wij zijn betrokken als adviseur installaties en bouwfysica. Vanuit de opdrachtgever is de ambitie om een duurzame en gezonde school te realiseren, waar de klimaatverandering en duurzaamheid zichtbaar zijn. Zo wordt er onder andere een wadi aangelegd voor het regenwater.

Het 20-jaar oude gebouw van mavo Stek wordt gerenoveerd. Het voormalige mbo-gebouw wordt gesloopt waarbij de constructie in het kader van circulariteit hergebruikt wordt in de nieuwbouw. De gebouwen krijgen grote glazen openingen, zodat er veel daglicht binnen komt. De houten gevelbekleding is circulair en zorgt voor een goede isolatie. Voor het nieuwe onderwijsgebouw gelden de duurzaamheidseisen van Frisse Scholen klasse B.

ArchitectBDG architectenRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaamheidOplevering2021FunctieonderwijsOppervlakteca. 2.200 m2 renovatie en ca. 3.700 m2 nieuwbouw

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op