Vanderlande industries gebouw60 te Veghel

Het plan bestaat uit een kantoorgebouw met bijeenkomstfuncties en een restaurant op de begane grond en 1e verdieping en een parkeergarage. Wij zijn binnen het project adviseur installaties, bouwfysica en BREEAM.

Het gebouw is uiterst duurzaam met een BREEAM Outstanding classificatie en is energie- en CO2 neutraal. Verwarming en koeling gebeurt middels een warmtepomp met Warmte-Koude-opslag door middel van laag temperatuurtraject. Daarnaast is er mechanische toe- en afvoer met warmteterugwinning. Toevoer verse lucht en afvoer binnenlucht wordt geregeld op basis van CO2.  Met een elektroboiler wordt het warmtapwater verwarmd. Het gebouw wordt voorzien van 246 PV-panelen. Er is led-verlichting met een aanwezigheidsdetectie en daglichtschakeling toegepast.

Naast de BREAAM certificering waarbij wij als Expert optraden hebben we ook een haalbaarheidsstudie gemaakt over de regeneratie van de WKO. Ook voerden we commissioning uit voor het borgen van een optimale prestatie van de installaties.

Het gebouw is flexibel in te delen door de toepassing van eenvoudig verplaatsbare systeemwanden. Een groot deel van het gebouw is uitgevoerd met een computervloer, waaronder de elektra en datavoorzieningen liggen ten behoeve van de werkplekken.

Het gebouw heeft een hoog thermisch comfort door gebruik van regelbare klimaatplafonds die voorzien in een laag energiezuinig verbruik. Er waren hoge eisen gesteld aan de akoestiek van het  gebouw. De geluidswering van de gevel en binnenwanden is zo ontworpen dat geluidshinder tot een minimum is beperkt en de pantry is niet direct naast werkplekken gelegen.

 

fotografie: 311photography

 

ArchitectLA | ArchitectenRol Nelissenadviseur installaties en bouwfysica, akoestiek, duurzaamheid en BREEAM expertOpleveringapril 2021FunctiekantoorOppervlakte15.800 m2 kantoor en 13.000 m2 parkeren

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op