Van Gendthallen Amsterdam

De vijf Rijksmonumentale Van Gendthallen op het Oostenburgereiland te Amsterdam zullen worden getransformeerd tot een multifunctioneel centrum en duurzaam gebouw dat in zijn functies en publieke toegankelijkheid een betere aansluiting krijgt met de omgeving en de overige ontwikkelplannen op het Oostenburgereiland. De beoogde functiemix bestaat uit kantoren, bedrijfsruimtes, horeca, hotel, musea en publieke (groene) pleinen.

De Van Gendthallen worden verdeeld in zones met verschillende binnenambities. In de binnenunits heerst een zeer goed klimaat waar men altijd prettig kan werken of verblijven. De goed / redelijk geklimatiseerde zones zijn ruimten buiten de inbouwunits die beperkt geklimatiseerd zijn en gedeeltelijk beïnvloed worden door de buitencondities. De condities van deze ruimten zullen verschillen op basis van de plaats in het gebouw.

Het bestaande enkel glas in de gevel zal gehandhaafd blijven. Om het energieverlies via de ramen te beperken, zal achterzetbeglazing toegepast worden.

ArchitectBraaksma & Roos architectenbureauRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheidOpleveringn.n.b.Functiekantoor, woningen, cultureelOppervlaktevan Gendthallen ca. 13.000 m2 b.v.o. binnenhaven ca. 23.000 m2

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op