Tinbergen gebouw Erasmus Universiteit Rotterdam

Het Tinbergen gebouw (monumentaal) op het terrein van de campus Rotterdam is eind jaren zestig ontworpen en is met haar 21 verdiepingen het hoogste gebouw van de campus. De installaties moeten volledig worden gerenoveerd en asbest moet worden gesaneerd. Qua duurzaamheid wordt een BREEAM Excellent certificering nagestreefd.

Het gebouw wordt aangesloten op het centrale WKO-systeem van de Erasmus Universiteit, en levert warmte en koude uit een broninstallatie op het terrein. Voor de piekbelasting, hoge temperatuurverwarming en het warmtapwater wordt de stadsverwarming ingezet. Alle kantoor en onderwijsruimten worden voorzien van een klimaatplafond. Voor de ventilatie van de kantoren, onderwijsruimten, commerciële ruimten, restaurant en keuken  wordt een ventilatiesysteem aangebracht bestaande uit een diverse luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning met een kanalensysteem en roosters. Wij zijn gevraagd op grond van Total Cost of Ownership een inschatting te maken met betrekking tot Smart building. In het ontwerpteam is de vraag ontstaan om de exploitatielasten over een vastgestelde studieperiode van 30 jaar vast te stellen.

ArchitectCepezedRol Nelissenadviseur installatiesOpleveringseptember 2020Functiekantoor en onderwijsOppervlakteca. 28.000 m2 b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op