STC Waalhaven Z.z. 16 te Rotterdam

STC Waalhaven is een middelbaar onderwijs MBO school van ca. 16.000 m2, gelegen op het industrieterrein Waalhaven in Rotterdam, en is een uitbreiding op het reeds bestaande pand. Het gebouw bestaat uit acht verdiepingen en biedt ruimte aan meer dan zestig leslokalen, diverse leerpleinen, een studentenrestaurant en een sportzaal met dojo. Uiteraard is er ook veel ruimte ingepland voor diverse praktijkfaciliteiten zoals de railsimulator, een warehouse, de luchtvaartcabine, een transportketensimulator en een CBR-lokaal.

Het warmwater wordt middels een boiler uitgevoerd in combinatie met zonnecollectoren, waarmee het water op een duurzame wijze wordt opgewarmd. De PV-panelen zijn op het lage dak van de sporthal aangebracht op een oost/west oriëntatie. Koeling vindt plaats via de lucht, middels een compressiekoelmachine. De ruimtes worden geventileerd met een gebalanceerde mechanische luchtbehandeling met variabel volume per ruimte. Het project is voor de installaties in Revit uitgewerkt tot LOD 400. Daarnaast hebben we geadviseerd over de energieprestatie, warmteweerstanden, ventilatie, daglichttoetreding, geluidwering van de gevel en brandveiligheid. Ook is er een bezonningsstudie uitgevoerd.

ArchitectDP6 architectuurstudio b.v.Rol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica en akoestiekOpleveringapril 2017FunctieMBO schoolOppervlakteca. 16.000 m2 b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op