Stadskantoor 1 Tilburg

Het bestaande Stadskantoor 1 in Tilburg is grondig gerenoveerd en deels herontwikkeld tot Stadskantoor en commerciële ruimten (begane grond).

De installaties zijn toekomstbestendig en duurzaam tegen optimale exploitatie- en beheerkosten ontworpen. De benodigde warmte en koude voor het gebouw wordt opgewekt via een WKO-installatie, aangevuld met gasketels en koelmachines voor de benodigde piekvermogens. De ventilatie is vraaggestuurd op basis van de CO2 concentratie. Hierdoor wordt zowel een comfortabel en gezond binnenklimaat als een beperking van het energiegebruik gerealiseerd.

Energiezuinigheid en duurzaamheid staan centraal. Er is een BREEAM ambitieniveau ‘’Excellent’’ nagestreefd. De gevels, vloeren en daken zijn voorzien van een goede thermische isolatie en luchtdichtheid. Er is zonwerende beglazing toegepast en automatische buitenzonwering. Verwarming, koeling, ventilatie en verlichting zijn als vraaggestuurde systemen opgezet. Warmte en koude wordt duurzaam opgewekt. Er zijn nieuwe energiezuinige LED verlichtingsinstallaties aangebracht in het stadskantoor.

Er is een relatief open en lichte generieke kantooromgeving gerealiseerd waarin medewerkers een flexibele werkplek hebben. Bijzondere aandacht is besteed aan het akoestisch comfort in de open ruimte. Door middel van de situering van ruimten en het aanbrengen van absorberend materiaal is een akoestisch prettig klimaat gerealiseerd.

 

foto’s: Anja Tuinder – Eye4You

ArchitectDEDRIE architectenRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheidOpleveringfebruari 2021Functiekantoor en winkelsOppervlakteca. 14.000 m2 kantoor en 2.100 m2 commercieel

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op