Stadhuis Leiden

Het monumentale stadhuis van Leiden is gerenoveerd en geschikt gemaakt voor een nieuwe, flexibele manier van werken. Er zijn o.a. meer en verschillende soorten werkplekken gecreëerd zodat het gebouw efficiënter gebruikt kan worden. Verder huisvest het gebouw een raadszaal,  trouwzaal en burgerzaal. Belangrijke punten tijdens de renovatie van het monumentale pand waren het verbeteren van het binnenklimaat, de verduurzaming van het gebouw en het verbeteren van de fysieke beveiliging. Daarbij speelde de monumentale status van het gebouw een belangrijke rol.

De restauratie van de raadszaal betreft naast de bouwkundige restauratie van het interieur ook het aanpassen van de ventilatie, verlichting en ICT/AV voorzieningen, inclusief het wegwerken van kabels. De aanpassingen betreffende de trouwzaal en burgerzaal betreffen in beginsel vooral het onderzoeken van de mogelijkheden om de akoestiek van beide ruimen te verbeteren. Voor de warmteafgifte wordt in de bestaande situatie gebruik gemaakt van voorverwarmde toevoerlucht vanaf de luchtbehandelingskasten in combinatie met hoog temperatuur radiatoren in de verblijfsruimtes. Op enkele locaties wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming. Om invulling te geven aan de duurzaamheidsambitie zijn er zonnepanelen (PV-panelen) geplaatst.

ArchitectOffice Winhov / Studio linseRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheidOpleveringapril 2021FunctiekantoorOppervlakte12.300 m2 b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op