sportfaciliteit UM Sport te Maastricht

Met een integraal ontwerpteam werd de bestaande UM drukkerij door middel van nieuwbouw en een gedeeltelijke verbouwing omgetoverd tot een multifunctioneel nieuw sportcentrum. Het nieuwe sportcentrum bestaat uit een grote wedstrijdzaal, die ook geschikt is gemaakt voor overnachting bij grote sportevenementen, 3 multifunctionele sportzalen, een grote fitnessruimte, een spinningruimte, een 12 meter hoge klimhal, squashbanen, diverse opslagruimten, was- en kleedruimtes en een horecaruimte met bar. Het bijzondere aan dit sportcentrum is dat naast de uitgebreide mogelijkheden voor sporten er een combinatie gezocht is met studeren. Binnen het sportcentrum zijn een 15-tal zelfstudieruimten aanwezig waar studenten in alle rust kunnen studeren.

Door de inbreng van Nelissen ingenieursbureau is op basis van TCO-berekeningen (Total Cost of Ownership) extra budget gegenereerd voor extra duurzame maatregelen. Het dak is vol gelegd met 1.000 m2 PV-cellen en er is een zonneboiler toegepast voor warmtapwaterbereiding. Om de onderhoudskosten te drukken is voorzien in een collectieve onthardingsinstallatie en zijn de luchtbehandelingskasten voorzien van hoog rendement warmteterugwinning in combinatie met CO2 sturing. Alle installaties zijn vraag gestuurd middels aanwezigheidsmelders, die gekoppeld zijn op het gebouwbeheersysteem van de totale campus.

ArchitectSATIJNplus Architecten bvRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheidOpleveringfase 1 oplevering juli 2015, fase 2 oplevering januari 2016FunctiesportfaciliteitOppervlakte6.864 m2 b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op