Sportcomplex Activum te Hoogeveen

Op het Bentinckspark te Hoogeveen is een activiteitencentrum “Activum” gerealiseerd. Het activiteitencentrum bestaat uit twee grote sporthallen, een gymzaal en ondersteunende ruimten, zoals kleedruimten en een kantine. Voor de grote topsporthal zijn NOC-NSF eisen gehanteerd.

De verwarming van het gebouw vindt plaats middels warmtepompen, aangesloten op een koudwaterringleidingnet van WMD (Waterleiding Maatschappij Drenthe). Er is gedeeltelijk koeling in het gebouw. De vrije koeling wordt vanuit het koudwaterringleidingnet gemaximaliseerd op beschikbaar koelvermogen vanuit het net. Het warm tapwater wordt opgewekt met elektrische warmtepompen, waarbij de elektriciteit deels vanuit PV-panelen komt. De daken van de grote hallen zijn zeer geschikt voor grootschalige PV-installatie, dit is separaat aanbesteed door gemeente Hoogeveen. Nog een belangrijk duurzaamheidaspect is dat er is gekozen voor schakeling van de verlichting op basis van aanwezigheid. Dit is niet alleen in de ondersteunende ruimten, maar ook in de sporthallen. Het volledige gebouw is voorzien van LED-verlichting. Het gebouw heeft een EPC van 0,37.

Architectdiederendirrix architectenRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheidOpleveringzomer 2016Functiesportcomplex/activiteitencentrumOppervlakteca. 7.000 m2 b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op