Publieksgebied Politiekantoor Maastricht

Het publieksgebied van het bestaande politiekantoor in Maastricht is verbouwd en heringericht. Wij zijn bij het project betrokken geweest als installatieadviseur en adviseur brandveiligheid en akoestiek.

Om te kunnen voldoen aan de ventilatie eisen diende er een extra luchtbehandelingskast te worden opgesteld. De luchtbehandelingskast is voorzien van filters, warmteterugwinning, koeling en verwarming. Per vertrek is voorzien in een VAV regelaar welke regelt op basis van CO2 en temperatuur.

Voor het beperken van uitbreiding van brand is het gebied onderverdeeld in brandcompartimenten. In het pand is een brandmeldinstallatie aanwezig met zowel een niet automatische, gedeeltelijke en een volledige bewaking afhankelijk van de behoefte van de diverse functies.

Ter plaatse van overleg-, werk- en belplekken in de publiekszone en het restaurant zijn akoestisch absorberende meubels en andere elementen toegepast, zodat spraak veelal direct bij de bron zo veel als mogelijk geabsorbeerd wordt wat zorgt voor een betere akoestiek.

ArchitectVan Pelt ArchitectenRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheidOpleveringdecember 2020Functiekantoor

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op