Nieuwezijds Voorburgwal te Amsterdam

Het monumentale gebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam, het voormalige telegraafgebouw waar voorheen de Kasbank zat, is verbouwd naar een retail, kantoren en vergadercentrum. Het gebouw aan de Kalverstraat is verbouwd en is de winkelentree geworden naar het retail bouwdeel aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Op de verdiepingen zijn de woningen heringedeeld en gerenoveerd.

De nutsaansluitingen van de Kalverstraat zijn komen te vervallen, dit is gekoppeld met de nutsvoorzieningen van de Nieuwezijds Voorburgwal. Het gebouw is voorzien van een duurzame warmte- en koudeopwekkingsinstallatie (WKO). Het kantorengedeelte is voorzien van een klimaatplafond voor verwarmen en koelen. De verlichting is schakelbaar op de toegangscontrole en centraal. De verlichting in de sanitairruimtes zijn op basis van bewegingsmelding. Het gehele gebouw is voorzien van een sprinklerinstallatie en GBS (gebouwenbeheerssysteem). Verder beschikt het gebouw over een inbraakinstallatie en een brandmeldinstallatie.

We hebben een BREEAM quick scan uitgevoerd, de ambitie voor het kantorengedeelte is Excellent-certificering, BREEAM-NL Nieuwbouw & Renovatie.

ArchitectRijnbouttRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en duurzaamheid (BREEAM)Opleveringfebruari 2020Functieretail, kantoren en woningenOppervlakte15.200 m2 b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op