nieuwbouw Hartcentrum Catharina Ziekenhuis te Eindhoven

Het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven is uitgebreidt met een nieuw Hartcentrum. Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw zijn alle behandelactiviteiten gevestigd, zoals de eerste Harthulp, hartkatheterisatiekamers, dotterlounge, hartbewaking en Medium Care. Ten behoeve van de nodige techniek is de 3e verdieping gereserveerd.  De begane grond sluit aan op de bestaande entree van het ziekenhuis, die daarmee vergroot en vernieuwd is. Daarnaast bevindt zich op de 1e verdieping een verbindingsgang naar het bestaande bouwdeel.

Aandachtspunten waren o.a. de thermische schil rondom de OK’s en de akoestiek in de centrale entree. De thermische schil rondom de OK’s is kritisch, gezien de eisen aan het binnenklimaat (RV). De OK’s liggen allen aan een buitengevel met veel daglichtopeningen, koude kozijn- en wandoppervlakken kunnen al snel leiden tot oppervlakte condensatie, wat uiteraard niet gewenst is in een OK.

Voor een comfortabel verblijf in de grote entree hal is het van belang dat het akoestisch klimaat in deze ruimte aansluit bij de verwachtingen. Op diverse posities in de hal zijn akoestische voorzieningen aangebracht.

De noodzakelijke bouwkundige voorzieningen zijn zodanig in beeld gebracht dat deze eenvoudig vertaald konden worden in het bouwkundig bestek.

 

beelden Architecten aan de Maas

ArchitectArchitecten aan de MaasRol Nelissenadviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheidOplevering2015Functiegezondheidszorg-, bijeenkomst- en kantoorfunctieOppervlakteca. 8.500 m² b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op