Musis Sacrum Arnhem

Het bestaande concertgebouw Musis Sacrum in Arnhem voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd voor wat betreft omvang en flexibiliteit in zaalopstelling en is daarom gerenoveerd een deels voorzien van nieuwbouw. Onder meer de bestaande klassieke zaal (886 m2 BVO) is grondig gerenoveerd voor wat betreft installaties en akoestiek, zodat de zaal nu een comfortabel binnenklimaat heeft, ideaal voor het luisteren naar (klassieke) concerten. Het nieuwbouwgedeelte van Musis Sacrum heeft onder meer een nieuwe concertzaal gekregen met aansluitend een foyer, kantoren en facilitaire voorzieningen. De concertzaal is geschikt voor zowel klassieke voorstellingen (1000 zitplaatsen), popconcerten (2000 staanplaatsen) als kleinere diner- of theatervoorstellingen door toepassing van onder meer een systeem voor variabele akoestiek en een gedeeltelijk verstelbare zaalvloer.

De installaties in de nieuwe concertzaal zijn uitgelegd op flexibiliteit door toepassing van de luchtbehandelingsinstallatie en gebruik van onder meer verdringingsventilatie en nozzles is een zeer hoogwaardig en geluidsarm binnenklimaat in de zaal gerealiseerd. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door middel van een tweetal warmtepompen, waarmee met zeer hoge efficiëntie toch een comfortabel binnenklimaat wordt verkregen. Warmte en koude afgifte vindt onder meer plaats via vloerverwarming/-koeling en via de ventilatielucht.

Architectvan Dongen KoschuchRol Nelissenadviseur installatiesOpleveringaugustus 2017FunctieconcertgebouwOppervlakte9.880 m2 waarvan 3.392 m2 bestaand en 6.488 m2 nieuwbouw

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op