Museum Arnhem

Het bestaande monument van Museum Arnhem is gerenoveerd en er is een nieuwbouw bijgeplaatst. Het Museum bestaat gedeeltelijk uit een Rijksmonument, dit gedeelte wordt behouden en gerenoveerd. De overige bouwdelen aan zowel de Oost als West zijde worden gesloopt waarvoor een nieuwbouw gedeelte in de plaats komt aan de Oostzijde. Onder het nieuwbouw gedeelte zal tevens depotruimte worden voorzien voor o.a. het museum en archeologie.

In het gebouw komt een integraal klimaat- en veiligheidsconcept, waardoor er voor bezoekers en medewerkers een aangename verblijfsklimaat gecreëerd wordt en er een veilige omgeving ontstaat. Ook dient de veiligheid van de collectie te worden gewaarborgd. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het ontwerp van het museum. Zo wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van LED verlichting en worden er energiezuinige installaties toegepast. De hoeveelheid verse lucht in ruimten met wisselende bezetting zal worden geregeld op basis van CO2 (aanwezigheid van mensen) om onnodige ventilatie en energieverbruik te voorkomen.

 

beelden Benthem Crouwel Architects

ArchitectBenthem Crouwel architectsRol Nelissenadviseur installatiesOpleveringeind 2021FunctiemuseumOppervlakteca. 5.000 m2

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op