MFA gemeentehuis Waalre

De gemeente Waalre heeft ter plaatse van het oorspronkelijke gemeentehuis een nieuw multifunctioneel gemeentehuis gerealiseerd. Het bestaande monumentale Raadhuis is behouden en geïntegreerd in het Multifunctionele Gemeentehuis. Naast gemeentelijke functies wordt het gebouw ook gebruikt door het multifunctionele centrum ’t Hazzo zodat er een multifunctioneel gemeentehuis gecreëerd is waar een groot aantal verenigingen een onderkomen wordt geboden.

Duurzaamheid stond hoog in het vaandel van de gemeente Waalre en daarom is voor dit project een zeer hoge duurzaamheidsambitie neergelegd in de vorm van het creëren van het eerste volledig energie neutrale gemeentehuis van Nederland. Niet alleen de energie die nodig is om het gemeentehuis te verwarmen, te koelen, te voorzien van verlichting en ventilatie wordt lokaal opgewekt, maar ook het energieverbruik ten gevolge van de gebruikers wordt duurzaam lokaal opgewekt, oftewel een echt volledig energie neutraal gemeentehuis. Door de toepassing van onder andere hoge isolatiewaarden, slimme vraag gestuurde, hoog rendement installaties, een duurzame opwekking van warmte en koude gecombineerd met ca. 1000 m2 PV-cellen, hebben we een negatieve EPC-score van -0,685 weten te behalen.

Architectde twee SnoekenRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheidOpleveringmaart 2018Functiemultifunctionele accommodatie incl. gemeentehuisOppervlakte3.300 m2

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op