Metaforum Technische Universiteit Eindhoven

Het Metaforum bestaat uit 2 delen: de renovatie van de ‘monumentale’ W-hal tot centrale studentenvoorziening en de nieuwbouw van de faculteit wiskunde en informatica.

In het kader van duurzaamheid werden er extra eisen gesteld aan het materiaalgebruik, flexibiliteit, toekomstwaarde en exploitatie. Hiertoe zijn de volgende duurzaamheidsmaatregelen getroffen: Warmte koude opslag (WKO) i.c.m. warmtepompen, Laag temperatuur verwarming (LTV) en hoog temperatuurkoeling (HTK), Warmteterugwinning, CO2 regeling op de ventilatie, Toepassen van LED verlichting en daglichtregeling, te openen ramen met raamcontacten die in verbinding staan met de klimaatinstallatie. Daarnaast wordt door  de gekozen compactheid van het gebouw en een slimme opzet van de installaties op energie bespaard. Verder hebben wij uitgebreide temperatuuroverschrijdingsberekeningen gemaakt om te komen tot een goed binnenklimaat en hebben we uitgebreide 3D simulatie uitgevoerd naar de akoestiek van o.a. de bibliotheek.

Het gebouw is winnaar van de Gulden Feniks in de categorie transformatie (2013). Daarnaast heeft het een Special Mention ontvangen voor de A+ Awards in de categorie Higher Education Institutions & Research Facilities. De A+ Awards worden uitgeschreven door Architizer het bekende Amerikaanse platform voor architecten en ontwerpers.

ArchitectEctor Hoogstad ArchitectenRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheidOpleveringjuli 2012Functieuniversitair onderwijsgebouwOppervlakteca. 26.000 m2

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op