Merlet College te Cuijk

De nieuwbouw van het Merlet College in Cuijk is een duurzaam gebouw met een oppervlak van  bijna 10.000 m2. In de nieuwe school komen leerlingen van VMBO beroepsonderwijs tot en met gymnasium samen onder één dak. De duurzaamheidsopgave was om een compact, low-tech gebouw (of: installatiearm gebouw) te ontwerpen dat tóch aan alle huidige comforteisen  voldoet, kwalitatief zeer hoogwaardig is en een laag energieverbruik voor verwarmen en koelen heeft.

Door de gunstige ligging direct aan de Maas hebben wij al in een vroegtijdig stadium geopperd om gebruik te maken van Maaswater voor de opwekking van verwarming en koeling. Hierbij wordt in de winter warmte aan het Maaswater onttrokken, en kan in de zomer het water voor koeling worden ingezet. Dit concept was nog nooit eerder in een school gebruikt.

De CO2 gestuurde natuurlijke ventilatie, warmte terugwinning, daglichtschakeling, LED verlichting  en te maken van Maaswater, maken het tot een zeer duurzaam ontwerp.

Nelissen ingenieursbureau heeft met het Maaswatersysteem voor koeling en verwarming de Vernufteling 2018 gewonnen.

ArchitectEctor Hoogstad architectenRol Nelissenadviseur installatiesOpleveringjuli 2017FunctieonderwijsOppervlakte9.800m2

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op