LEAD Leiden

Het project betreft de stedelijke ontwikkeling LEAD te Leiden dat bestaat uit 3 woontorens (van 65 meter, 85 meter en 115 meter hoog) met ca. 500 woningen met een divers woningaanbod, waarvan 20% sociale huur. Een parkeergarage over meerdere lagen zal in de parkeerbehoefte voorzien van zowel het nieuw te bouwen blok, als de toren. Naast ruime parkeerplekken voor de bewoners zal er ook plek vrij gemaakt worden voor innovatieve deel-auto concepten en zal er een grote fietsparkeergarage bevinden.

De ambitie is om een zeer duurzaam gebouw te maken. De focus ligt hierbij op duurzame energie, door gas-loos te ontwerpen en zonne-energie toe te passen. Voor de warmte-opwekking en warmtapwaterbereiding is uitgegaan van individuele warmtepompen op collectieve bodemlussen. Uitgangspunt voor het klimaatcomfort tijdens de warme zomerperiode is het buiten houden van de warmtebelasting door het toepassen van een goede bouwkundige thermische buitenschil en zonwerende beglazing.

 

beelden Powerhouse Company

ArchitectPowerhouse CompanyRol Nelissenadviseur installatiesOpleveringfase 1: februari 2021, fase 2: juli 2023, fase 3: november 2021Functiewoningen en commercieelOppervlakteca. 500 woningen (variërend tussen 45-125 m2), 2-laagse parkeergarage ca. 12.200 m2, commerciële ruimten ca. 630 m2.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op