KJ Plein Den Haag

Het Koningin Julianaplein te Den Haag is gelegen aan de Koekampzijde van het Centraal Station. Het ontwerp bestaat uit een U-vormig gebouw met twee 90-meter hoge torens. Op het plein zelf komt een paviljoen en veel groen. In het gebouw komen ongeveer 350 woningen, variërend in grootte van 47 m2 tot 200 m2. Daarvan is de helft huur en hiervan zijn vijftig woningen voor de sociale verhuur bestemd. Verder komt er een ruim 2000 m2 groot congrescentrum en komen er winkels en horeca.

Wij geven advies voor de brandveiligheid, akoestiek, daglichttoetreding en bouwfysica voor de te realiseren nieuwbouw.

De specifieke elementen waarin bij adviseren in dit hoogbouwproject zijn de bouwkundige randvoorwaarden om de EPC te halen, de daglichttoetreding in de appartementen, de bezonning en beschaduwing van het plan en omliggende gebouwen en de geluidwering ten gevolge van de geluidbelasting ter plaatse van de gevels. Het betreft de geluidbelasting ten gevolge van het wegverkeer op de Bezuidenhoutseweg en de omliggende trambanen.

De beide torens zijn ca. 90 meter hoog. Een dergelijke hoog gebouw vraagt extra aandacht op het gebied van brandveiligheid. Zo dient een brand op hoogte beheersbaar gehouden te worden en is het van belang dat materiaal voor de brandweer om een brand op hoogte te bestrijden goed en snel aangevoerd kunnen worden. Daarnaast dient er een veilige ontvluchting te zijn, vooral voor appartementen die op grote hoogte gelegen zijn.

 

beelden Powerhouse Company

ArchitectPowerhouse CompanyRol Nelissenadviseur bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek en windcomfortOplevering2021Functiewoningbouw met winkelsOppervlakteca. 41.870 m²

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op