Hoofdkantoor DELA te Eindhoven

Het hoofdkantoor van DELA in Eindhoven is opnieuw ingericht. Het gebouw telt 12 bouwlagen, waarvan de begane grond, de entresol, de 1e verdieping, een gedeelte van de 2e verdieping en de 7e en 8e verdieping heringericht zijn.

DELA had de ambitie om een nieuwe werkomgeving te creëren die duurzaam is van zichzelf en in gebruik. Met een BREEAM-NL In-Use certificaat wordt de duurzaamheid van het bestaande gebouw en van het hernieuwde gebouw in kaart gebracht. De kantoorverdiepingen waren voorzien van een luchtbehandelingsinstallatie, die vervangen zijn door luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning en stoombevochtiging. De verschillende verblijfsruimten worden geventileerd door middel van mechanische toe- en afvoer. Het gebouw is voorzien van PV-panelen.

Het hoofdkantoor is gevestigd in een bestaand gebouw met een complexe installatie en bouwkundige structuur. Om het ambitieuze Programma van Eisen te verwezenlijken is er gebruik gemaakt van concurrent engineering. In de ontwerpfase is op locatie samen met opdrachtgever, gebruiker, architect en overige adviseurs samen met leveranciers van o.a. audiovisuele middelen, ICT en keukeninstallaties intensief samen ontworpen. Naar het bestek toe is het proces van concurrent engineering intensiever geworden. Ook in de uitvoering is concurrent engineering doorgezet.

 

foto’s Hollandse Nieuwe

ArchitectHollandse NieuweRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, duurzaamheid en BREEAM in-use ExpertOpleveringmaart 2018FunctiekantoorOppervlakteca. 7.700 m2 b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op