Eden Amsterdam Manor Hotel

Het voormalige Burgerziekenhuis is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw en heeft dienst gedaan tot in de tachtiger jaren. In 1992 is het gebouw in gebruik genomen als stadsdeelkantoor. In 2008 is begonnen met de ontwikkeling van het hotel. Met de verbouwing van het pand zijn veel van de historische kenmerken, die in de loop der jaren zijn verdwenen, weer teruggebracht. Het nieuwe Eden Amsterdam Manor Hotel heeft een uitgesproken interieurontwerp gekregen. Het hotel valt in de vier-sterren categorie en telt 120 kamers.

Om de zolderverdieping geschikt te maken als hotel, is de complete kap 80 cm opgetild en geheel nageïsoleerd. Ook de buitenmuren van het pand zijn nageïsoleerd. Verder is het project uitgerust met een WKO (Warmte-/Koudeopslag) installatie en balansventilatie met warmteterugwinning. Alle kamers zijn uitgerust met individueel regelbare klimaatinstallaties met energysavers. Op deze wijze is het mogelijk gebleken om met het pand, met behoud van de monumentale kenmerken, toch een gemiddelde GPR-score van 8,2 en een energielabel C te realiseren.

ArchitectKentie en Partners, AmsterdamRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheidOpleveringmaart 2011FunctiehotelOppervlakteca. 1.400 m² b.v.o. nieuwbouw en ca. 4.700 m2 b.v.o. renovatie

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op