Gebouw Atlas TU/e te Eindhoven

Gebouw Atlas, voorheen het Hoofdgebouw, is een gebouw van 16 bouwlagen en stamt uit 1963. In het gebouw is de nieuwe huisvesting gerealiseerd voor de faculteiten Industrial Design en Industrial Engineering & Innovation Sciences. Daarnaast worden er 8 (TU/e brede) ondersteunende diensten ondergebracht.

De ambitie met betrekking tot de herontwikkeling van het gebouw richtte zich op uitstraling en identiteit; hoogwaardige onderwijs, onderzoeks- en werkomgeving; duurzaamheid en innovatie; samenwerken en ontmoeten; multifunctionaliteit & flexibiliteit. Daarbij is het gebouw het eerste gerenoveerde onderwijsgebouw in de wereld dat het certificaat BREEAM Outstanding heeft behaald. Als onderdeel van Team van Wijnen (aannemer) droegen wij zorg voor de begeleiding van de uitvoering en uitwerking van het Definitief Ontwerp dat door Team RSVP is opgesteld. Daarbij speelde de advisering op het gebied van akoestiek, bouwfysica en duurzaamheid een belangrijke rol. De complexe detaillering door de bestaande constructies vroeg veel expertise op het gebied van akoestiek. Daarnaast traden we op als BREEAM-NL Expert gedurende de uitvoeringsfase. Installatietechnisch hebben we een toetsende rol op de werktuigbouwkundige en elektrotechnische uitvoering gehad, dit om de kwaliteit optimaal te kunnen borgen.

 

foto’s Anja Tuinder, Eye 4 You

ArchitectTeam RSVPRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en BREEAM tijdens de uitvoeringOpleveringnovember 2018Functieuniversitair onderwijsgebouwOppervlakteca. 42.000 m2 b.v.o. (onderwijs 35.000 m2 en kantoor 6.500 m2)

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op