Fontys Campus Stappegoor te Tilburg

Op de Campus Stappegoor in Tilburg is een nieuw onderwijsgebouw (9.200 m2) gebouwd waar de Fontys Hogeschool ICT (FHICT) en Fontys Academy for Creative Industries (ACI) in zijn gehuisvest. Het onderwijsgebouw biedt ruimte aan circa 2.900 studenten en bestaat uit 4 bouwlagen.

Het gebouw is toekomstgericht ontworpen met een grote mate aan flexibiliteit,  zodat het gedurende het gebruik aangepast kan worden, aan bijvoorbeeld krimp of groei. Daarnaast is het nieuwe leren/het nieuwe werken geïntroduceerd in het gebouw. Ook is er aandacht besteed aan een duurzaam gebouw op het gebied van energiegebruik en materialen om aan de duurzaamheidambitie van de Fontys te kunnen voldoen. Fontys streefde naar een energielabel A++++. Dit is o.a. gerealiseerd door het toepassen van (buiten)zonwering, LED verlichting, en lichtafhankelijk gestuurde verlichting. Het gebouw is voorzien van vier grote luchtbehandelingskasten die ieder een kwart van het gebouw voorzien van verse lucht. De keuze voor vier luchtbehandelingskasten is mede ontstaan om, naast flexibiliteit, ook een robuust en bedrijfszeker ontwerp te realiseren.

 

foto’s Eye4You

ArchitectPaul de Ruiter architectenRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheidOpleveringnovember 2019FunctieonderwijsOppervlakteca. 9.200 m2 b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op