Distributiecentrum Ahold te Zaandam

Albert Heijn heeft geïnvesteerd in een gemechaniseerd distributiecentrum voor houdbare producten. Door in dezelfde ruimte meer capaciteit te creëren kan Albert Heijn nog beter voorzien in de toekomstige vraag van klanten en winkels efficiënter beleveren. De kwaliteit van werken in het distributiecentrum verbetert omdat machines het zware handmatige werk overnemen. Het project heeft een voetprint van ca. 23.000 m2 en tussenvloeren van ca. 19.000 m2. Voor dit project zijn wij adviseur installaties en geven wij ondersteuning in de BREEAM-certificering geweest. Ten behoeve van BREEAM ENE 1 hebben we onder andere een energieprestatieberekening uitgevoerd.

Door de aanwezigheid van een compleet en complex mechanisatie installatie van VanderLande industrie en constructies is er veel overleg en coördinatie geweest voor de inpassing van de installaties. Mede hierdoor is het gehele project geëngineerd in een 3D model en uitgewerkt tot detailniveau LOD300. Door de hoge warmtelast ten gevolge van het grote elektrotechnisch geïnstalleerd vermogen van het Vanderlande systeem en de gestelde eis aan een max binnentemperatuur is er een hybride klimaatoplossing bedacht. De temperatuur in het distributiecentrum wordt zoveel mogelijk middels natuurlijke ventilatie gehandhaafd met behoud van een aangenaam klimaat voor de werknemers.

ArchitectArchicomRol Nelissenadviseur installaties en BREEAMOplevering2017FunctiedistributiecentrumOppervlakte23.000 m2 voetprint, 19.000 m2 tussenvloeren

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op