De Zaanse Helden te Zaandam

Het betreft de plantonwikkeling op de zogenaamde Vrodest-locatie in Zaandam. Het Project bestaat uit ca. 450 nieuwbouwappartementen met hiertoe behorende algemene ruimten (entree en ontsluiting, parkeren, inrichting dek, bergingen, installaties).

Voor de realisatie van de acht woontorens op locatie Zaanse Helden te Zaandam is Nelissen ingenieursbureau b.v. gevraagd om verschillende bouwfysische en installatietechnische varianten technisch te onderzoeken. Deze variantenstudie is bedoeld als ondersteuning in de conceptkeuzes van de opdrachtgever en de afnemers waarin verschillende mogelijkheden om het plan ten opzichte van bouwbesluit te verduurzamen een plek hebben gekregen. Uitgangspunt hierin is om tot een zo energieneutraal mogelijk gebouw te realiseren, waarbij het streven is om een gemiddelde EPC van 0,16 te halen. Voor deze variantenstudie is gekozen om woontoren B uit te werken. Woontoren B is de hoogste van de negen torens die gebouwd gaat worden op de locatie Zaanse Helden te Zaandam. De toren zal in totaal 18 verdiepingen hoog worden.

 

beelden Havermans Hielkema

ArchitectHavermans HielkemaRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheidOplevering2020FunctiewoningenOppervlaktefase 1: blok A t/m C, ca. 25.741 m2 b.v.o. fase 2: blok D t/m F, ca. 15.587 m2 b.v.o. fase 3: blok G + H, ca. 8.832 m2 b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op