Cluster Zuid, Universiteit Leiden

De Humanities Campus omvat het complex aan gebouwen bestaande uit Cluster Noord, de bibliotheek en cluster Zuid ten behoeve van de faculteit Geesteswetenschappen (FWG) en haar samenwerkingspartners.

Voor de transformatie van de zelfstandige losstaande gebouwen van “Cluster Zuid” naar één geïntegreerd gebouw is een ontwerp gemaakt voor een onderwijsgebouw met 3 bouwlagen en een ondergrondse parkeergarage.

Uitgangspunten in het elektrotechnisch en werktuigbouwkundig ontwerp zijn o.a. aansluiting op een centraal gelegen bodemopslagsysteem voor warmte- en koudeopwekking, een gasloos gebouw en voor de tapwaterinstallatie een handhaving van de koppeling met de naast gelegen bibliotheek en een eigen wateraansluiting ten behoeve van een sprinklerinstallatie. Naast het ontwerp van de gebouwgebonden installaties is het aanpassen van de bestaande middenspanningsinstallatie 10kV een belangrijk onderdeel van het ontwerp.

 

beelden De Zwarte Hond

ArchitectDe Zwarte HondRol Nelissenadviseur installatiesOpleveringmedio 2021FunctieonderwijsOppervlakteca. 7.800 m2 renovatie en ca 2.500 m2 uitbreiding

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op