Canon HQ Venlo

Canon Production Printing heeft een nieuw hoofdgebouw gerealiseerd in Venlo. Daarbij was de ambitie om een BREEAM score ‘Excellent’ te behalen. Alle kantoorgebieden in het gebouw grenzen aan groene pleinen die in grote mate zijn voorzien van beplanting die de lucht zuivert. Door de glazen gevels van deze pleinen wordt zonnewarmte optimaal benut voor de voorverwarming van lucht. Daarnaast wordt het dak van het kantoor maximaal benut voor het plaatsen van 1.500 m² PV-panelen. Door het toepassen van energiezuinige LED verlichting en de hoge mate van daglichttoetreding kan met deze PV-panelen een belangrijk deel van het elektriciteitsgebruik in het gebouw worden opgewekt. Het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat is in januari 2018 behaald.

Voor nagenoeg het volledige gebouw is de gevel uitgevoerd als een aluminium vliesgevel, waarmee aan de hergebruikprincipes van C2C kan worden voldaan. Ook bij de keuzes voor ander materialen in het ontwerp is telkens afgewogen of er mogelijkheden zijn om aan de C2C principes te voldoen. We hebben de installaties voor het totale gebouw uitgewerkt in een 3D BIM-Revit model.

 

foto’s Norbert van Onna en Herman de Winter

ArchitectArchitectenbureau BroekbakemaRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid (BREEAM expert)Opleveringoktober 2020FunctiekantoorOppervlakte16.000 m2

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op