Brede School Ameide

Het project betreft de nieuwbouw van de Brede School Ameide bestaande uit twee scholen, een kinderdagverblijf, BSO en bibliotheek in Ameide, in totaal ca. 2.600 m2. De school is zowel BENG als Frisse Scholen, dat wij vertaald hebben in een integraal installatieontwerp voor zowel de elektrotechniek als werktuigbouwkunde. Om een Bijna Energie Neutraal Gebouw te realiseren zijn onder andere een WKO-installatie en PV-panelen toegepast. Daarnaast voldoet het gebouw aan Frisse scholen klasse B. Na het DO is het project als een bouwteam verder gegaan.

Voor het nieuwbouwplan Brede School Ameide is door Nelissen ingenieursbureau een studie gedaan naar de mogelijkheden om de energieprestatie en het comfort van het gebouw te verbeteren. Opgenomen zijn de opties met achtereenvolgens het verbeteren van de thermische isolatie, het toepassen van een warmte-koudeopslag waarbij energie wordt opgeslagen in de bodem en het toevoegen van extra PV-panelen zodat aan de indicatoren voor een bijna-energieneutraal gebouw (BENG) wordt voldaan. Aan de hand van deze alternatieven zijn ook de investeringskosten en de terugverdientijd bepaald.

ArchitectRoosRos architectenRol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheidOplevering2017Functiebasis onderwijsOppervlakteca. 2.600 m²

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op