Brandweerkazerne Waalwijk

In de gemeente Waalwijk is een nieuwe brandweerkazerne gerealiseerd. De nieuwe brandweerkazerne is sober, doelmatig en efficiënt uitgevoerd. De nieuwe brandweerkazerne biedt ook plaats aan de ondersteunende afdelingen, zoals clusterleiding, het team repressie, het team techniek, facilitair en logistiek (TFL), het team risicobeheersing (RB) en de administratieve ondersteuning.

Het gebouw voldoet aan BENG. In het gebouw zijn diverse duurzame opties toegepast. Het gehele gebouw en op het terrein is energiezuinige verlichting in LED aangebracht. In een groot deel van het gebouw is de verlichting voorzien van een aanwezigheidsdetectie. De terrein- en gebouwverlichting worden aangestuurd door een intelligente installatie waarbij gebruik gemaakt wordt van een schemerschakelaar en tijdklok. Het gebouw is o.a. voorzien van toegangscontrole, brand-/ontruimingsinstallatie, camerabewaking en PV-panelen. De warmte-/koude opwekking van de verwarmings- en koelinstallatie vindt plaats door middel van een lucht/water warmtepomp. Diverse ruimten in het gebouw zijn voorzien van vloerverwarming, daar waar nodig aangevuld met radiatoren. De kantoren zijn voorzien van inductie-units (verwarming, ventilatie en koeling). De spreekkamers zijn voorzien van een VAV-unit, voorzien van een naverwarmer en nakoeler.

ArchitectVan Pelt Architecten b.v.Rol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheidOpleveringjuni 2020FunctiebrandweerkazerneOppervlakteca. 1.935 m2 b.v.o.

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op