Berghausplaza, Koningin Wilhelminaplein, Amsterdam

Het project betreft de ontwikkeling van Berghaus Plaza aan het Koningin Wilhelminaplein te Amsterdam met ca. 22.900 m2 kantoren (renovatie en nieuwbouw) en 18.700 m2 wonen (nieuwbouw). De begane grond tot en met de 3e verdieping blijven kantoorlagen en worden gerenoveerd, de 4e kantoorlaag is grotendeels nieuw. Verder komen er een nieuwe kantoortoren (10 bouwlagen, inclusief bestaande plint) en twee woontorens. De kantoortoren en de kantoorplint worden daarbij ontsloten via een centraal atrium. De woningen zijn verdeeld over 11 bouwlagen (inclusief bestaande plint) en worden ontsloten via een eigen ingang op de begane grond. Op bouwlaag -1 en 0 bevinden zich een fietsenkelder, parkeergarage met 150 parkeerplaatsen en techniekruimten.

Zowel de woningen als de kantoren worden verwarmd en gekoeld middels een WKO warmtepomp. In de woningen vindt de afgifte plaats via vloerverwarming en vloerkoeling. In de kantoren wordt daarnaast ook gebruik gemaakt van klimaatplafonds. Voor de ventilatie wordt er gebruikt gemaakt van mechanische toe- en afvoer met CO2-sturing met zonering en warmteterugwinning.

 

beelden Heyliger MVSA

ArchitectHeyliger MVSARol Nelissenadviseur installaties, bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheidOpleveringdecember 2020Functiekantoren en woningenOppervlakte22.900 m2 kantoren, 18.700 m2 woningen

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op