ASC Skill Centre VU MC

Het betreft de herinrichting van een bestaande bouw ten behoeve van het Amsterdam Skills Center (ASC). Om de ontwikkelingen op het gebied van apparatuur, simulatie- en operatietechnieken bij te houden moeten medisch specialisten hun operatieve vaardigheden (chirurgisch, radiologisch of medische interventies) blijven trainen.

In het ASC draait het om het geven van onderwijs en trainingen aan cursisten op gebied van chirurgische, radiologische en medische interventies. Deze skills worden getraind in de wet- en drylabs die zich bevinden in de skillszone. Flexibiliteit en aanpasbaarheid is in deze zone van belang. De faciliteit moet bruikbaar zijn in deels wisselende opstellingen en trainingen. Muren tussen de wetlabs, het auditorium en onderwijszalen kunnen daarom worden weggeschoven en apparatuur kan eenvoudig worden aangesloten maar ook af te voeren en op te slaan.

De nieuwe manier van leren leunt sterk op een digitale representatie. Daartoe is een zeer geavanceerd audio en video systeem tussen labs en onderwijszalen geïnstalleerd waaronder ook grote projectieschermen in de zalen en een video conference systeem. Wij hebben ondersteund in het selectieproces van de AV-partner AVEX en in de uitwer-king van de wensen en de plannen. Vervolgens zijn we betrokken geweest bij het ontwerpproces en de installatie en de ingebruikname van de AV-apparatuur. Hierbij zijn we eveneens de schakel geweest tussen de AV partij en Stryker.

 

foto’s M6 interieur

ArchitectValtos Architecten & Adviseurs b.v.Rol Nelissenadviseur installatiesOpleveringjanuari 2019Functiemedisch onderwijs-/trainingsgebouwOppervlakteca. 3.500 m2

Onze expertise in slimme duurzame oplossingen voor mensen in gebouwen nodig?

Neem dan contact op