Expertises

onderhoud en exploitatie

Het onderhouden van een gebouw is een taak die niet onderschat moet worden. Gebruikers realiseren zich vaak niet dat de echte inspanning pas begint op het moment dat het nieuwe of gerenoveerde gebouw in gebruik is genomen.

Het gaat hier niet om de eigen inspanningen, maar het werk dat verzet moet worden om alle moderne technieken optimaal te laten functioneren. Het is maar de vraag of die verantwoordelijkheid bij de gebruiker zelf  moet liggen. Een gedegen advies bij de aanbesteding van onderhoud van een gebouw zorgt ervoor dat het gebouw door de juiste partij onderhouden wordt, zodat de gebruiker haar volledige focus kan richten op haar eigen activiteiten.

Binnen ons bureau hebben wij onze eigen expertise zowel op het gebied van onderhoud van het gebouw, als voor het uitbesteden van het beheer van de installaties, dat bij één of meerdere partijen ondergebracht kan worden. Dit kan variëren van basis periodiek onderhoud tot volledige outsourcing van onderhoud en energiemanagement. We adviseren zowel voor nieuwbouwtrajecten als gebouwen die al langere tijd in gebruik zijn.

We starten ieder traject met een persoonlijk gesprek om de wensen inzichtelijk te maken en begeleiden de gebruiker gedurende het gehele proces. Vanwege de diversiteit binnen ons bureau kunnen wij u altijd  het best passende alternatief bieden, met inachtneming van de bestaande wet & regelgeving en de laatste technologische ontwikkelingen.

Onder onderhoud/exploitatie vallen meerdere disciplines, zoals:

  • ontwikkeling onderhoudsvisie en implementatie duurzaamheid
  • duurzame meerjarenonderhoudsplannen cf. NEN 2767 en RVB-Boei op elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en bouwkundig gebied
  • due diligence en audits
  • aanbestedingen en onderhoudsscansLCC(Life cycle costing) en TCO (total cost of ownership) berekeningen