Van Spaendonck ondernemingshuis (voorheen: Corpac Huis) Tilburg

architect Cepezed oppervlakte ca. 7.400 m2
_DSC4701_Corpac Huis 20171012.DxO_resize
_DSC4687_Corpac Huis 20171012.DxO_resize
_DSC4671_Corpac Huis 20171012.DxO_resize
_DSC4648_Corpac Huis 20171012.DxO_resize
_DSC4657_Corpac Huis 20171012.DxO_resize
_DSC4558_Corpac Huis 20171012.DxO_resize
_DSC4639_Corpac Huis 20171012.DxO_resize
_DSC4645_Corpac Huis 20171012.DxO_resize
BREEAM ontwerp Certificaat Corpac

Het van Spaendonck huis (voorheen Corpac Huis) in Tilburg is in de zestiger jaren gebouwd en wordt bewoond door uiteenlopende divisies van de Van Spaendonck groep alsmede een aantal andere organisaties zoals Bouwend Nederland en de Kamer van Koophandel. Het gebouw was hard toe aan een renovatie, waarbij speerpunten onder andere flexibiliteit, duurzaamheid, exploitatie en representativiteit waren.

installatieconcept
Er is een volledige nieuwe duurzame installatie aangebracht. De installatie bestaat uit een warmte- en koudeopslag installatie gecombineerd met een warmtepomp. De warmte wordt lokaal afgegeven middels klimaatplafonds (met individuele regelbaarheid) en vloerverwarming. Er is veel aandacht besteed aan alle installaties door deze netjes boven het klimaatplafond en in de bestaande kernen weg te werken. Alle plafonds in de kantoor- en vergaderruimtes worden voorzien van koelplafonds die de benodigde koelcapaciteit kunnen opvangen. In het clubhuis wordt voorzien in extra vloerverwarming. In het clubhuis is tevens sprake van een hoger ventilatievoud. In de kantoren is een tweevoudig ventilatievoud aangehouden. Vanuit de kantoorgebie-den wordt gedeeltelijk overgestort naar het atrium. Deze lucht wordt aan de bovenzijde van het atrium afgezogen en langs een warmtewiel geleid.
De transparante geveldelen zijn uitgevoerd in zonwerend helder isolatieglas met een Rc waarde van 5 en een U waarde van 1,1. Het gebouw is voorzien van te openen ramen.
 
BREEAM (duurzaamheid)
In dit project hebben we met een integraal ontwerpteam een Breeam NL traject doorlopen. Wij waren als coördinerend expert verantwoordelijk voor het opstellen van een creditlijst en het behalen van de installatietechnische, bouwfysische en delen van bouwkundige credits. Het ontwerpcertificaat Breeam Excellent is behaald en subsidie is verkregen. Duurzame eigenschappen van het ontwerp zijn o.a. veel daglicht en te openen ramen, hergebruik van materialen en biodiversiteitstuin voor het onderdak van planten en dieren
 
BIM / Revit
Binnen het project is gewerkt met het programma REVIT Mep voor zowel de elektrotechnische als de werktuigbouwkundige installaties.

Van Spaendonck ondernemingshuis (voorheen: Corpac Huis) Tilburg
Corpac BV
Categorieën: Renovatie, Duurzaamheid, Werken,

architect: Cepezed
projectmanagement: HK projectmanagement
oppervlakte: ca. 7.400 m²

 

Zoektermen: BREEAM, renovatie, Corpac Huis,

Bekijk de projectvideo


\