ROC Mondriaan te Leidschenveen

3025-007 low res
3025-005 low res
3025-008 low res
3025-002 low res
IMG_1253

ROC Mondriaan heeft een nieuwe vestiging van ca. 17.000 m2 waarin zes verschillende domeinen betrekking hebben op Zakelijke Dienstverlening en Mens & Maatschappij gehuisvest zijn. Het is een multifunctioneel gebouw waarbij flexibiliteit een hoofdrol speelt. Het gebouw omvat theorielokalen, instructieruimten, praktijklokalen, skills, open leercentra, receptie, restaurant en keuken, opslag & archief, kantoren, vergaderruimten. Daarnaast is er een groot atrium en een restaurant. Het open leercentrum / talencentrum is zowel voor de eigen leerlingen, als voor geregistreerde bezoekers te gebruiken.
 
Onder het gebouw ligt een ca. 4.000 m2 grote parkeergarage die natuurlijk geventileerd wordt.
Er is veel aandacht geweest in het ontwerp voor duurzame toepassingen. Duidelijk zichtbaar is dit in het atrium, waarrond alle kozijnen en wanden zijn uitgevoerd in bamboe. Daarnaast is gekozen voor bijvoorbeeld andere natuurlijke en onderhoudsarme materialen en beton met puingranulaat als toe-slagmateriaal.
 
Met verdere duurzame maatregelen als grote glasvlakken aan de noord- en beperkt glas aan de zuid-zijde, de toepassing van HR++ glas en zonwerende coating, natuurlijke ventilatie in de parkeervoorzieningen, hoge isolatiewaarden en een reeks aan installatietechnische maatregelen, is er GPR score van gemiddeld 7,8 bereikt.
 

ROC Mondriaan te Leidschenveen
gedelegeerd opdrachtgever: Heuvel Op
Categorieën: Onderwijs, Duurzaamheid,

architect: Van Tilburg IbelingsvonBehr
gedelegeerd opdrachtgever & projectmanagement: Heuvel op BV
oppervlakte: ca. 16.800 m2
 


\