restauratie stadhuis en nieuwbouw stadskantoor te Hengelo

3273.002
3273-001
3273.004
3273 Revit3
3273 bim

In Hengelo gaat een groot deel van het centrum op de schop. Het stedenbouwkundig plan ‘Lange Wemen’ voorziet in een diversiteit aan functies, zoals woon-, werk- en winkelgebieden. Het renoveren van het bestaande stadhuis en realiseren van een nieuw stadskantoor maakt onderdeel uit van dit stedenbouwkundig plan.

Het bestaande stadhuis en het nieuw te bouwen stadskantoor worden gekoppeld. Het bestaande stadhuis zal als ‘huis van de stad’ het karakter bepalen van het nieuwe complex. In het stadhuis zijn onder andere de raadszaal, trouwzaal en burgerzaal gehuisvest. In het stadskantoor worden de publieksbalies en de kantoorruimten van de diverse afdelingen van de gemeente Hengelo gesitueerd.

De gemeente Hengelo stelt hoge doelen ten aanzien van duurzaamheid. Er wordt gestreefd naar een klimaatneutraal, CO2 neutraal en energieneutraal gebouw. Daarbij wordt als mogelijk het Cradle2Cradle principe gehanteerd en wordt er een minimale GPR-score van 8,0 nagestreefd. Deze ambitie is ruimschoot behaald, er is zelfs een 8,4 gerealiseerd (voor het stadskantoor).

In het stadskantoor wordt straks gewerkt volgens het principe van Het Nieuwe Werken. Het Nieuwe Werken is een andere manier van werken en samenwerken, ondersteund door de laatste technologie. In het Nieuwe Werken gaan mensen en organisaties flexibeler om met arbeidstijd en werkomgeving.  Wij zorgen ervoor dat het vernieuwde gebouw deze manier van werken mogelijk maakt en zelfs versterkt.

restauratie stadhuis en nieuwbouw stadskantoor te Hengelo
gemeente Hengelo
Categorieën: Renovatie, Duurzaamheid, BIM/Revit, Werken,

architect: EGM architecten en HVE architecten
oppervlakte: ca. 25.000 m2 
 

Zoektermen: stadhuis Hengelo, stadskantoor Hengelo, BIM,


\