renovatie van de Wijngaerd te Made

3555-001
3555-002

De renovatie / nieuwbouw wordt in opdracht van Stichting De Wijngaerd uitgevoerd en betreft de huisvesting van 24 PG-bewoners in de Cyclaamflat en 32 PG-bewoners in de Lavendelflat. Verder worden er onder andere kantoren en gemeenschappelijke ruimten ten behoeve van de ondersteunende diensten in het middengebied gehuisvest.
 
De renovatie / nieuwbouw wordt gerealiseerd in een aantal fasen. De huisvesting van de PG-bewoners en ondersteunende diensten is op te delen in verschillende soorten ruimten, zoals eenpersoonskamers, gemeenschappelijke huiskamers met keuken, kantoorruimten, algemene ruimten, fysio, restaurant en dag- ontmoetingscentra.
Wij hebben onder andere een technisch programma van eisen voor de technologische voorzieningen geschreven. Hieronder worden alle installaties begrepen, die ervoor moeten zorgen, dat personeel, bezoekers en bewoners van de Wijngaerd goed kunnen functioneren en zich thuis voelen in het gebouw.
 
De Wijngaerd is onderdeel van een complex waarin wonen en zorgverlening geïntegreerd is. Hierdoor ontstaan drie cirkels waarin verschillende vormen van zorg geboden worden. Per cirkel hebben wij de toe te passen domotica installaties (zoals zusteroproep, MIVA signalering, brandmeldinstallatie, toegangscontrole, dwaaldetectie, zorg-installatie) geadviseerd.

renovatie van de Wijngaerd te Made
Stichting de Wijngaerd
Categorieën: Renovatie, Zorgen,

architect:  Rik Lagerwaard Architect BNA BV
projectmanagement: AT Osborne
 


\