renovatie HAS te ’s-Hertogenbosch

_DSC9189_HAS dBosch_20-4-2017.DxO_resize
_DSC9227_HAS dBosch_20-4-2017.DxO_resize
_DSC9198_HAS dBosch_20-4-2017.DxO_resize
_DSC9235_HAS dBosch_20-4-2017.DxO_resize
_DSC9271_HAS dBosch_20-4-2017.DxO_resize
_DSC9253_HAS dBosch_20-4-2017.DxO_resize
_DSC9292_HAS dBosch_20-4-2017.DxO_resize

In opdracht van HAS Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch is in samenwerking met Architenburo van Meerendonk een Voorlopig Ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van les- en vergaderruimten, een parkeergarage en kassen op het terrein van HAS, ter aanvulling van lesruimten in het hoofdgebouw en vervanging van de bestaande kassen.
 
Nadere studie door het College van Bestuur en RHKDHV heeft de HAS doen besluiten te onderzoeken of het huidige hoofdgebouw beter benut kon worden. Hierop is het onderzoek ‘’Fit For Use’’ gestart. Het plan Fit For Use richt zich op een verbeterde roostering van lesruimten en het implementeren van het Nieuwe Werken in de kantooromgeving. Wij hebben in dit plan ondersteuning geboden met betrekking tot de installaties, bouwfysica en brandbeveiliging.  Gedurende het onderzoek hebben wij een tweetal verbouwingen binnen het hoofdgebouw begeleid.
Parallel aan Fit For Use verzorgen wij het onderzoek naar aansluiting op een centraal Warmte- en Koudeopslag (WKO) systeem.
 
De ventilatie wordt uitgelegd op Frisse Scholen klasse B. Dit houdt in dat in het volledige pand van nieuwe schachten en techniekruimten moeten worden voorzien en er tevens aanpassingen in verwarmingen en regeltechniek vereist zijn. In de nieuwe situatie wordt de luchtbehandeling voorzien van koeling.
Aangezien de school tijdens de uitvoering in bedrijf blijft, is de fasering waarin de uitvoering plaats zal vinden, erg belangrijk . Hieraan gekoppeld worden brandcompartimentering en ruimteakoestiek van het gehele gebouw herbeoordeeld.

renovatie HAS te ’s-Hertogenbosch
HAS
Categorieën: Renovatie, Onderwijs,

architect: Architektenburo van Meerendonk
projectmanagement: Royal Haskoning Dhv
oppervlakte: ca. 12.000 m2
 


\