Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen te Boxmeer

nelissen_ingenieursbureau_rabobank_cuijk_maasduinen_boxmeer
nelissen_ingenieursbureau_rabobank_cuijk_maasduinen_boxmeer
nelissen_ingenieursbureau_rabobank_cuijk_maasduinen_boxmeer
nelissen_ingenieursbureau_rabobank_cuijk_maasduinen_boxmeer
nelissen_ingenieursbureau_rabobank_cuijk_maasduinen_boxmeer
nelissen_ingenieursbureau_rabobank_cuijk_maasduinen_boxmeer
nelissen_ingenieursbureau_rabobank_cuijk_maasduinen_boxmeer
nelissen_ingenieursbureau_rabobank_cuijk_maasduinen_boxmeer
nelissen_ingenieursbureau_rabobank_cuijk_maasduinen_boxmeer
nelissen_ingenieursbureau_rabobank_cuijk_maasduinen_boxmeer

Dit project betreft een nieuw advies- en bestuurscentrum voor Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen met ca. 5.160 m2 b.v.o. over 5 bouwlagen. Voor het nieuwe Rabobank gebouw is de introductie van ‘het Nieuwe Werken’, een tijd- en plaatsonafhankelijke werkstijl, een belangrijk speerpunt geweest. De installaties en de inrichting zijn zo uitgelegd dat alle werkplekken flexibel gebruikt kunnen worden door alle medewerkers in het gebouw. Daarnaast is iedere werkplek individueel regelbaar als het gaat om de bureau-instellingen, temperatuur, lichtsterkte en dergelijke.
 
Integraal ontwerpen wordt bij dit project onder andere gerealiseerd door vides en open verbindingen met de hoger gelegen verdiepingen. Hiervoor was een integrale benadering van comfort, akoestiek, geluidisolatie en brandveilig onontbeerlijk. Verder is door het scheiden van drager- en inbouwpakket bovendien een flexibel ontwerp gerealiseerd. Hiervoor is een instelbare verhoogde vloer ontworpen en een klimaatplafond, waarin de akoestiek, klimaat en verlichtingsconcept samen met de sprinklerinstallaties zijn geïntegreerd. Door een heldere zonering is eenvoudig een na-regeling mogelijk en zijn tevens nieuwe indeling te realiseren. Op alle verdiepingen in het gebouw zijn computervloeren aanwezig. In combinatie met het klimaatplafond zorgt dit ervoor dat met minimaal ingrijpen de indeling van de kantoorverdiepingen kan worden gewijzigd.
 
Duurzaamheid was een belangrijk punt bij dit project en moest tot uiting komen in een BREEAM certificering. Wij hebben deze BREEAM certificering gecoördineerd, waarbij duurzame maatregelen op het gebied van management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval en vervuiling genomen zijn om een BREEAM Very Good score te behalen. Wij hebben in overleg met alle partijen een selectie gemaakt van maatregelen die goed aansluiten bij het ontwerp van het Rabokantoor. Dit zijn o.a. warmte koude opslag, energiezuinige liften, energiezuinige verlichting, zeer goede gebouwschil, waterbesparende voorzieningen en beperking van overlast ten gevolge van de bouw, de geluid- of de lichtuitstraling. In augustus 2012 is het  BREEAM certificaat Nieuwbouw Ontwerpfase behaald, met de kwalificatie Very Good, score 58,69%. Daarmee behoort de bank tot een selecte groep van 26 kantoorgebouwen in Nederland die een BREEAM certificaat hebben ontvangen.

Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen te Boxmeer
Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen
Categorieën: Werken, Duurzaamheid,

Architect: Novares Architecten
Oppervlakte: ca. 5.500 m2 

Zoektermen: nelissen ingenieursbureau, Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, Boxmeer, duurzaamheid, Brandveiligheid, integraal ontwerpen, klimaatplafond, computervloeren, BREEAM, Very Good, BREEAM certificaat,


\