Rabobank Dommelstreek te Geldrop

3389-001
3383-010
3383-002
3383-005

De huisvesting van Rabobank Dommelstreek in Geldrop was functioneel en technisch gedateerd en sloot niet meer aan op de ambities en gewenste manier van werken. Daarom werd besloten tot renovatie en uitbreiding van het bestaande kantoorgebouw. Het bestaande gebouw van de Rabobank is daarom gestript en geïntegreerd in de nieuwbouw. De fundering en draagconstructies zijn blijven staan, rondom dit skelet is een transparante thermische schil gebouwd. Het daglicht wordt zo optimaal benut en driedubbele beglazing zorgt voor een goede isolatie.
 
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en er is een BREEAM Very Good score behaald. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen en er zijn diverse energiebesparende voorzieningen toegepast, zoals een warmte koude opslag, zonnepanelen, LED-verlichting en speciale sensoren die ervoor zorgen dat de lichten bij daglicht worden gedimd of uitgaan wanneer er niemand in de ruimte aanwezig is. Hetzelfde geldt voor de ventilatie; een ruimte waar geen mensen zijn hoeft maar beperkt geventileerd te worden, wat tevens beter is voor het milieu. Daarnaast zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen, zodat medewerkers en klanten meer gebruik zullen maken van duurzame vervoersmiddelen.
 

Rabobank Dommelstreek te Geldrop
Rabobank Dommelstreek
Categorieën: Werken, Renovatie, Duurzaamheid,

opdrachtgever: Rabobank Dommelstreek
architect: van den Pauwert architecten
projectmanagement: Brink Groep
oppervlakte: ca. 2.500 m2 
 

Zoektermen: nelissen ingenieursbureau, rabobank, dommelstreek, geldrop, BREEAM, energiebesparende voorzieningen, wamte-/koudeopslag, LED, elektrische auto's, driedubbele beglazing,


\