NSG Groenewoud

IMG_2566

De Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud (NSG) is een school voor vmbo-t, havo en vwo (inclusief gymnasium).
 
De school blijft gedurende de werkzaamheden normaal in gebruik. Voorzieningen vanwege de fasering tijdens de uitvoeringsfase zijn door ons in het ontwerp meegenomen en er is een faseringsplan opgesteld.
 
De elektrotechnische installaties worden volledig vervangen. Van de werktuigbouwkundige installaties blijven de cv-ketels gehandhaafd. Overige componenten zoals verdelers inclusief regeltechnische componenten worden volledig vervangen. In de te renoveren bouwdelen zijn recent ventilatie units met CO2 regeling per ruimte geïmplementeerd, deze blijven gehandhaafd of worden hergebruikt.
In de ganggebieden van te renoveren bouwdelen en in de nieuwbouw wordt mechanisch gebalanceerd geventileerd. Lesruimte in het nieuwbouwdeel zijn ontworpen conform het PvE Frisse Scholen klasse B. Voor de bestaande bouwdelen blijft dit klasse C. De sanitaire en drinkwaterinstallatie word volledig vervangen.
 
Vanaf DO-fase is het gehele plan in Revit opgezet. Hiervoor zijn bouwkundige, constructieve en installatietechnische tekeningen in een model geplaatst om zo onvolkomenheden in de uitvoeringsfase uit te sluiten. Met name ook in een renovatieproject is dit een absolute meerwaarde

NSG Groenewoud
Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud (NSG)
Categorieën: Renovatie, BIM/Revit, Onderwijs,

architect: Van den Berg Kruisheer Elffers architecten
oppervlakte: totaal ca. 12.000 m2 
 

\