Natlab 2.0 Eindhoven

_DSC3662NatLab_20-5-2014.DxO_resize
_DSC7651-DDW_18-10-2014.DxO_resize
Natlab_4-02-2014_DSC-9648_resize
Natlab_4-02-2014_DSC-9691_resize
Natlab_4-02-2014_DSC-9368_resize
Natlab_4-02-2014_DSC-9646_resize
Natlab_4-02-2014_DSC-9380_resize
Natlab_4-02-2014_DSC-9468_resize
Natlab_4-02-2014_DSC-9551_resize

Het voormalige monumentale Philips natuurkundig laboratorium (Nat-Lab) op Strijp S is geschikt gemaakt om de nieuwe huisvesting van het Natlab 2.0 (film- en theaterhuis) onder te brengen. In het gebouw bevinden zich 7 filmzalen van verschillende grootte, een multifunctionele (film-/theater)zaal, kantoorfaciliteiten, expositie- / setruimte en een horecafaciliteit restaurant/grand café. 

Voor de benodigde warmte en koude wordt het Nat-Lab aangesloten op Sanergy, dit is een klimaatnetwerk welke voor het gehele Strijp-S in energie voorziet middels warmte uit de nabij gelegen Essent centrale en warmte-koude-opslag systemen.
 
Een belangrijk aspect wat betrekking heeft op installaties en bouwfysica is geluidoverdracht door installaties naar aangrenzende ruimten. Er is veel aandacht geweest voor de interne geluidisolatie tussen de verschillende verblijfsruimten, met name de multifunctionele zaal, de filmzalen en de setruimte. De zalen zijn allen uitgevoerd als doos-in-doos-constructie, waarbij de bestaande constructie zoveel mogelijk gehandhaafd is. Doorvoeringen van de installaties door de doos-in-doos-constructies vragen om een integrale benadering van bouwfysica en installatietechniek. Het bestaande auditorium, wat akoestisch gezien ontworpen was ten behoeve van congressen en lezingen, is dusdanig aangepast dat deze zaal, met behoud van het karakteristieke uiterlijk, gebruikt kan worden als filmzaal. 
 
De multifunctionele zaal, filmzalen, het restaurant, het café, de expositieruimte en filmproductie/montage ruimte worden geconditioneerd op basis van een CO2 meting. Behoudens de keuken zijn alle ruimten voorzien van gebalanceerde ventilatie.

Natlab 2.0 Eindhoven
gemeente Eindhoven
Categorieën: Renovatie, Recreatie,

architect: N architecten, Maastricht
projectmanagement: Dukers & De Cock
oppervlakte: ca. 5.000 m2

Zoektermen: Natlab, filmhuis, doos-in-doos,


\