MFA de Mannee

3290-002

In de gemeente Goes is een multifunctionele accommodatie (MFA) in de nieuwe wijk Mannee te Goes gerealiseerd. In de MFA is een basisschool, een gymzaal, kinderopvang en een wijkfunctie gehuisvest.
Het betreft een Design, Build en Maintenance constructie. Nelissen ingenieursbureau heeft het PvE en vraagspecificatie opgesteld, de installateurs zijn daarna geselecteerd door middel van een aanbestedingsprocedure, waarna zij het installatieontwerp hebben gemaakt op basis van de vraagspecificatie. Onze rol is overgaan in een controlerende functie. Bouwkundig is de traditionele route van aanbesteding gevolgd, wat inhoudt dat de controlerende functie van de ontwerpende installateur op is gegaan met het ondersteunen van de architect.
 
Er is een gemiddelde GPR score van 7,5 op alle thema’s gerealiseerd.  Het ontwerp van installaties voldoet aan Frisse Scholen Klasse B. De gerealiseerde EPC is 20% lager dan de wettelijke eis.
 
uitvoering
De door ons opgestelde vraagspecificatie installaties is door Wolter en Dros geëngineerd en uitgevoerd. Tevens is door de uitvoerende partij een meerjarig onderhoudsplan conform vraagspecificaties gemaakt, dat wij vervolgens beoordeeld hebben.
 

MFA de Mannee
gemeente Goes
Categorieën: Onderwijs, Duurzaamheid, DBMO,

architect: Teeuwisse & Willems architecten
oppervlakte: ca. 2.500 m2 
 


\