Lorentzhuis Velp

3411-001
3411-002

Nadat voor het Lorentzhuis te Velp vervangende nieuwbouw financieel niet haalbaar bleek, is voor het complex een studie verricht naar de mogelijkheden om de gebouwen te renoveren. Deadline hierbij was het beëindigen van de gedoogsituatie van de brandweer. Tevens moest tijdens de renovatie een deel van het complex in bedrijf blijven, omdat niet alle bewoners elders ondergebracht konden worden. Om deze reden is het project opgedeeld in drie fasen.
De kamergevels van het gebouw zijn voorzien van HR++ beglazing. Het dak is vernieuwd en geïsoleerd. Drie bestaande kamers zijn gecombineerd tot twee eenpersoonskamers met individueel sanitair. Ook is een aantal kamers vergroot en geschikt gemaakt als tweekamer appartement.
 
Restaurant, keuken en bijbehorende functies zijn gerenoveerd en voorzien van nieuwe inrichting.
Uitgangspunt was dat alle installaties vernieuwd werden. Daarnaast zijn alle kamers voorzien van mechanisch gebalanceerde ventilatie met koeling. Door de beperkte verdiepingshoogte is gekozen voor een verticale verdeling van de werktuigbouwkundige installaties. Ten aanzien van de luchtbehandeling is de hoofdverdeling op de daken geplaatst. Voor de verwarming zijn de centrale hoofdleidingen in de kelder en kruipruimte hergebruikt, maar zijn alle opgaande strangen vernieuwd.
 
Elektrotechnisch is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande ingestorte leidingen. Alleen voor de opstelplaats van het bed is voorzien in een wandgoot waar tevens alle domotica voorzieningen in zijn opgenomen. Het gebouw is voorzien van een brandmeldinstallatie met volledige bewaking. Tevens zijn de bestaande liften opgewaardeerd en is het gebouw voorzien van een nieuwe beddenlift.

Lorentzhuis Velp
Stichting Innoforte
Categorieën: Renovatie, Zorgen,

architect: ASWA Architecten
projectmanagement:     Aestate
oppervlakte: ca. 9.500 m² b.v.o.
 


\