Koetshuis Kasteel Huize Ruurlo

depot voor de opslag van de collectie van museum MORE in Gorssel
depot_Koetshuis Kasteel Huize Ruurlo
depot_Koetshuis Kasteel Huize Ruurlo
depot_Koetshuis Kasteel Huize Ruurlo
depot_Koetshuis Kasteel Huize Ruurlo

Het betreft de verbouwing van het koetshuis van Kasteel Huize Ruurlo tot een depot  voor de opslag van de collectie van museum MORE in Gorssel.  Het koetshuis is een rijksmonument. De twee belangrijke hoofddoelstellingen voor dit project waren het behoud van het monumentale pand en het behoud van de museale collectie Ten behoeve van het behoud van de collectie (tekeningen, schilderijen etc.) is het van belang dat in de depot ruimten een stabiel binnenklimaat aanwezig is.
De regeling van de klimaatinstallatie zorgt ervoor dat de lucht in de depotruimten binnen de strenge grenzen ten aanzien van temperatuur en relatieve luchtvochtigheid blijft. Daarnaast worden ongewenste invloeden van buiten voorkomen door het aanbrengen van bufferruimten ter plaatse van de toegang van de ruimten.
Om het monument te behouden was het van belang dat het relatief vochtige klimaat in de depotruimten geen schimmelvorming kon veroorzaken.  De depotruimten zijn door middel van doos-in-doosruimten volledig losgekoppeld van de buitenschil van het koetshuis. De spouw tussen de depotruimten en de buitenschil wordt gebruikt als bufferruimte en er is voldoende ruimte om te lopen. Deze spouw wordt door middel van bestaande radiatoren licht verwarmd. De bestaande gevelopeningen worden voorzien van buitenzonwering om ongewenste sterke temperatuurschommelingen in de spouwzone  te beperken. Door een goede afstemming van zowel de installatietechnische als bouwkundige voorzieningen, voldoet het klimaat in de depot- en overige ruimten aan de strenge museale richtlijnen. Tevens wordt op deze manier het monumentale gebouw voor de toekomst behouden.

Koetshuis Kasteel Huize Ruurlo
Melfund Group B.V.
Categorieën: Renovatie, Recreatie, Specials,

architect: Hans van Heeswijk architecten
projectmanagement: Hans van Heeswijk architecten
functie: depot
oppervlakte: ca. 800 m²

Zoektermen: koetshuis Kasteel Huize Ruurlo, depot schilderijen, Museum MORE,

\