Hoofdgebouw TU/E

gebouw Atlas
DSC03119
DSC03052
DSC02949
DSC03082
DSC03007
DSC03091
DSC03056a
DSC03128
DSC03126

Het Hoofdgebouw is een gebouw van 16 bouwlagen en stamt uit 1963. In het gebouw zal de nieuwe huisvesting gerealiseerd worden voor de faculteiten Industrial Design en Industrial Engineering & Innovation Sciences. Daarnaast worden er 8 (TU/e brede) ondersteunende diensten ondergebracht.
 
De ambitie met betrekking tot de herontwikkeling van het gebouw richt zich op uitstraling en identiteit; hoogwaardige onderwijs, onderzoeks- en werkomgeving; duurzaamheid en innovatie; samenwerken en ontmoeten; multifunctionaliteit & flexibiliteit.
 
Daarbij is het gebouw het eerste gerenoveerde onderwijsgebouw in de wereld dat het certificaat BREEAM Outstanding heeft behaald.
 
Wij hebben tijdens de tenderfase de aannemer (van Wijnen) ondersteund bij zijn inschrijving. Nadat zij als winnende inschrijver uit de bus zijn gekomen, zijn wij als adviseur betrokken tijdens de uitvoering op het gebied van installaties en bouwfysica en akoestiek. Als onderdeel van Team van Wijnen dragen wij zorg voor de begeleiding van de uitvoering en uitwerking van het Definitief Ontwerp dat door Team RSVP is opgesteld. Daarbij speelt de advisering op het gebied van akoestiek, bouwfysica en duurzaamheid een belangrijke rol. De complexe detaillering door de bestaande constructies vraagt veel expertise op het gebied van akoestiek. Bijvoorbeeld de toepassing van twee typen vloerconstructies, waarvan één lichte vloerconstructie met een droge zwevende dekvloer en de aansluitingen van wanden op gevels met bestaande stalen IPE profielen, die als gevolg van windbelasting bewegen.
 
Daarnaast treden we op als BREEAM-NL Expert gedurende de uitvoeringsfase. Dat houdt in dat we de teamleden begeleiden in het realiseren van de credits. Tevens houden we de planning in beeld en verzorgen wij ook de inhoudelijke credits.
 
Installatietechnisch hebben we een toetsende rol op de werktuigbouwkundige en elektrotechnische uitvoering, dit om de kwaliteit optimaal te kunnen borgen.

Foto's: Anja Tuinder - Eye 4 You

Hoofdgebouw TU/E
TU Eindhoven
Categorieën: Renovatie, Duurzaamheid, Onderwijs, Werken,

opdrachtgever: Technische Universiteit Eindhoven
integraal ontwerp: Total Engineer Team RSVP (www.teamrsvp.nl)
architect: Team V Architectuur (www.teamv.nl) 
bouwkundige engeneering: BureauEAU
rol Nelissen ingenieursbureau: adviseur installaties, bouwfysica, brand, akoestiek en BREEAM tijdens de uitvoering
BREEAM expert tijdens ontwerpfase: bureau Peutz 
credits beeldmateriaal: Anja Tuinder - Eye 4 You

Zoektermen: gebouw Atlas, hoofdgebouw TU/e,


\