gemeentehuis Zeist

architect: Atelier Pro oppervlakte: ca. 3.664 m2 renovatie en ca. 3.500 m2 nieuwbouw
DSC4782-Gem.huis-Zeist_23-7-2014.DxO_resize
DSC4726-Gem.huis-Zeist_23-7-2014.DxO_resize
DSC4686-Gem.huis-Zeist_23-7-2014.DxO_resize
DSC4688-Gem.huis-Zeist_23-7-2014.DxO_resize
DSC4730-Gem.huis-Zeist_23-7-2014.DxO_resize
DSC4767-Gem.huis-Zeist_23-7-2014.DxO_resize
DSC4678-Gem.Zeist_23-7-2014.DxO_resize
DSC4769-Gem.huis-Zeist_23-7-2014.DxO_resize
DSC4776-Gem.huis-Zeist_23-7-2014.DxO_resize
DSC4780-Gem.huis-Zeist_23-7-2014.DxO_resize

Het totale project gemeentehuis Zeist bestaat in feite uit 3 bouwdelen: het Lengkeek gebouw (renovatie 3.664 m2 ), de renovatie van het oude Raadhuis (ca. 900 m2 ) en de casco nieuwbouw (3.500 m2) (tussen het oude raadhuis en het bestaande Lengkeek gebouw).
 
Onze rol in dit project betroffen de installatietechnische (elektrotechnische- en werktuigbouwkundige) werkzaamheden en het inrichtingsplan voor de renovatie van het bestaande monumentale gemeentehuis (Lengkeek gebouw) , de elektrotechnische advieswerkzaamheden en inventarisatie van de bestaande E en W installaties in het monumentale raadhuis en de inrichtingsaanpassingen van de casco nieuwbouw. Het installatiebestek voor het Lengkeek gebouw en oude raadhuis is dusdanig opgezet dat alle installaties naadloos aansluiten op de installaties van het casco-gebouw (date en E)  Hierbij is onder andere voorzien dat brandmeldinstallatie, data en regeltechniek eenduidig zijn qua ontwerp en uitvoering gelijk zijn. Op deze wijze functioneren de drie separaat uitgevoerde bouwdelen als één gebouw. Daarnaast hebben we alle audiovisuele installaties voor het gehele plan ontworpen
 
Voor de verwarmingsinstallatie en de koelinstallatie is een Warmte Koude opslag systeem (WKO) in het casco gebouw gerealiseerd waarop het Lengkeek gebouw is aangesloten.
De luchtbehandeling bestaat uit een mechanisch gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning.
Het gehele pand is voorzien van klimaatplafonds ten behoeve van verwarming en koeling. Hierin is de basisverlichting geïntegreerd opgenomen middels energiezuinige TL-5 armaturen.
 
Per werkplek is voorzien in individueel bedienbare aanvullende verlichting. Op deze wijze heeft het gebouw voldoende basisverlichting zonder dat het gehele pand verlicht wordt op het hoge lichtniveau dat op een werkplek nodig is. Klimaat en verlichting is per ruimte regelbaar middels een ruimte bedienapparaat. Verlichtingsschakeling vindt plaats middels een bewegingsensor.
 
De bestaande cv-installatie van het Lengkeek gebouw is aangesloten op het WKO-systeem wat door het  casco gebouw wordt gerealiseerd. Daardoor zijn beide gebouwen energetisch aan elkaar gekoppeld.
 
Met de verbouwing van het gemeentehuis is tegelijkertijd overgegaan op de nieuwe werkwijze volgens ‘Het Nieuwe Werken’.  Voor de lichtschakeling van de kantoren moest gelet te worden op de vrije indeelbaarheid in verband met de implementatie van Het Nieuwe Werken en het gebruik van flexwerkplekken . Naast de traditionele computer, terminal (of laptop), zijn er voldoende wandcontactdozen gerealiseerd voor het opladen van smartphones en tablets, een onmiskenbaar onderdeel van Het Nieuwe Werken.

gemeentehuis Zeist
Gemeente Zeist
Categorieën: Renovatie, Werken,

architect: Atelier Pro
oppervlakte: circa 3.664 m2 renovatie en circa 3.500 m2 nieuwbouw

Zoektermen: gemeente Zeist, gemeentehuis zeist, het nieuwe werken,


\