gemeenschapscentrum De Hamar te Belfeld

architect: Jeanne Dekkers Architectuur oppervlakte: ca. 1.830 m2
DSC3609_DeHamar_20-5-2014.DxO_resize_1
DSC3537_DeHamar_20-5-2014.DxO_resize_1
DSC3565_DeHamar_20-5-2014.DxO_resize_1
DSC3579_DeHamar_20-5-2014.DxO_resize_1
DSC3614_DeHamar_20-5-2014.DxO_resize
DSC3587_DeHamar_20-5-2014.DxO_resize_1
DSC3629_DeHamar_20-5-2014.DxO_resize_1

Het bouwproject bestaat uit de nieuwbouw van het gemeenschapscentrum De Hamar. Daarnaast is de bestaande sportaccommodatie op een aantal onderdelen aangepast.
 
Voor de nieuwbouw van gemeenschapscentrum De Hamar is een nieuw project gesitueerd tussen de bestaande sportaccommodatie en de bestaande bibliotheek. De nieuwbouw van De Hamar bestaat onder meer uit een grote zaal met podium waarbij de zaal op te delen is in twee kleinere zalen. Er is een ontmoetingsruimte met keuken en foyer gerealiseerd. De bestaande grote zaal van De Hamar was in de wijde omgeving bekent om zijn zeer goede akoestie. Het was een must deze akoestiek ook in de nieuwe situatie te realiseren. Nelissen heeft hiervoor metingen verricht in de bestaande grote zaal en in het ontwerp middels bouwkundige invulling een gelijke ruimte akoestiek in de nieuwe grote zaal ontworpen. Daarnaast zijn er drie activiteitenruimten voorzien. Deze zijn geschieden middel geluidwerende vouwwanden. Naast De Hamar is een gezondheidscentrum gesitueerd met daarin diverse ruimten voor onder andere fysiotherapie en behandelruimten.
 
Naast de nieuwbouw zijn er ook een aantal installatietechnische aanpassingen van de huidige sportaccommodatie gedaan. In de bestaande situatie was onvoldoende ventilatie in de sporthal en werd de verwarming gerealiseerd door middel van gasgestookte heater met directe verbranding in de sporthal. Om deze onveilige situatie te verbeteren is de sporthal voorzien van cv-gestookte stralingspanelen en gebalanceerde ventilatie. Tevens is hiermee een energetisch voordeel behaald. De bestaande warmtapwaterinstallatie is volledig vervangen en aangepast aan de huidige eisen aangaande legionella beheersing.
 
De Hamar en de diverse kleed- en sanitair-ruimte van de sporthal zijn voorzien van energiezuinige LED verlichting.

gemeenschapscentrum De Hamar te Belfeld
Woonservice Urbanus / gemeente Venlo
Categorieën: Recreatie, Renovatie,

architect: Jeanne Dekkers Architectuur
projectmanagement: Tekton bouwmanagement & advies B.V.
oppervlakte: circa 1.830 m2

Zoektermen: Belfeld, Hamar, gemeenschapcentrum de hamar, de hamar Belfeld,


\