GA Terminal Schiphol

nelissen_ingenieursbureau_GA_terminal_Schiphol
nelissen_ingenieursbureau_GA_terminal_Schiphol
nelissen_ingenieursbureau_GA_terminal_Schiphol

General Aviation (GA) is de internationale benaming voor privé en zakenvluchten met maximaal 20 passagiers. Het bestaande terminal gebouw op Schiphol Oost was verouderd, waardoor de wens ontstond een nieuwe terminal te bouwen. Het nieuwe gebouw bestaat uit een terminal met kantoorruimten en een kleine halfverdiepte parkeerkelder. Het interieur van de terminal heeft een business class uitstraling en er is voorzien van een aantal lounges. De airside van het gebouw is voorzien van een grote luifel voor het aanzien van de terminal en hierdoor kan men droog in- en uitstappen. De terminal wordt gebruikt door Business Executives en VIP's.
 
Ten aanzien van duurzaamheid bevat het gebouw aanwezigheidsdetectie voor zowel de verlichting, lage temperatuurverwarming die later kan worden aangesloten op een WKO systeem, isolatie in de gevels, daglichtdetectie ten behoeve van de verlichting, natuurlijk ventilatie van de parkeergarage en diverse andere energiebesparende maatregelen.
 

GA Terminal Schiphol
Schiphol Real Estate
Categorieën: Specials, Werken,

Architect: VMX Architects
Oppervlakte: ca 6.000 m2 b.v.o. 

Zoektermen: nelissen ingenieursbureau, GA Terminal, Schiphol, VMX Architects, duurzaamheid, aanwezigheidsdetectie, WKo, daglichtdetectie,


\